Over ons

Rock Solid brengt industriële reststoffen terug in de materiaalcyclus. Dit zijn met name reststoffen van afvalenergiecentrales, waarvan het grootste volume AEC-bodemas is. Op basis van meer dan 25 jaar ervaring in de verwerking en opwerking van AEC-bodemas is Rock Solid een solide partner voor duurzame, betrouwbare en kosteneffectieve oplossingen.

Rock Solid is gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe verwerkingsprocessen en opwerkingsmethoden van reststoffen.

Ons werkterrein blijft daarbij niet beperkt tot AEC-reststoffen, maar ook reststoffen van hoogovens, slibverbrandingsinstallaties, kolencentrales en biomassa-energiecentrales. Kortom, alle minerale reststoffen van thermische processen. Rock Solid zet deze reststoffen om in grondstoffen voor andere industriële takken.

Het team van Rock Solid bestaat uit een groep enthousiaste specialisten die hun praktische ervaring en theoretische kennis inzetten om u totaaloplossingen te kunnen bieden.

Door de combinatie van de verschillende expertises en opleidingen in ons team zijn wij in staat om, naast de gebruikelijke oplossingen, door eigen onderzoek ontwikkelde bewerkingsmethoden aan te bieden en meerwaarde aan uw reststoffen toe te kennen.

Rock Solid is op de hoogte van de nationale en internationale wet- en regelgeving die van toepassing is op het transport, de verwerking en definitieve nuttige toepassing van reststoffen.

Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de huidige regelgeving, maar ook naar beleid en nog te implementeren wet- en regelgeving in Europa. Wij zijn betrokken bij verschillende commissies. Daarin worden vaak regels voor de verwerking van reststoffen ontwikkeld. Zo kunnen wij onze positie en die van onze klanten versterken.

Onderzoek en ontwikkeling

Rock Solid BV streeft ernaar zijn verwerkingsprocessen te optimaliseren en nieuwe toepassingsmogelijkheden te ontwikkelen om de toegevoegde waarde van reststoffen te vergroten.

Grondstoffen zijn wereldwijd in steeds grotere hoeveelheden nodig. De beschikbaarheid van natuurlijke grondstoffen neemt af. Het gevolg zijn stijgende grondstofprijzen. De kans bestaat dat daardoor bepaalde producten in de toekomst zelfs niet meer worden geproduceerd. Het in 2011 geïntroduceerde “Raw Materials Initiative” van de Europese Unie is een eerste stap om primaire grondstoffen te besparen en hergebruik van secundaire grondstoffen te vergroten.

Rock Solid BV investeert al sinds de oprichting in 2006 in mogelijkheden om de materiaalcyclus compleet te maken. De twee belangrijkste technieken waarin Rock Solid BV heeft geïnvesteerd, zijn scheidingstechnieken en ecologische kwaliteitsverbeteringen.